What Does 4E Mean in Shoes?

Hva betyr 4E i sko?

En av de mest komplekse tingene når du kjøper sko, er å forstå skobredden, hovedsakelig fordi det ikke er en standard for størrelse som gjelder for alle. Ulike skomerker bruker forskjellige teknikker, stiler, former og målesystemer for å lage skoene sine. Derfor kan det noen ganger å finne den ideelle størrelsen tilsvare å knekke en hemmelig kode. En spesiell notasjon som skiller seg ut er "4E."  Så, hva er 4E i sko?"

4E er bare en bokstav som gjelder bredden på en sko, vanligvis i skostørrelsestabeller for menn. Hvis du kommer over en 4E-størrelse, betyr det at skoene er ekstra brede. De mest brukte E-ene som brukes i denne serien for herreskostørrelser er 2E (brede) og 4E (ekstra brede), noe som betyr at jo flere E-er du legger til, jo større blir skoens bredde generelt.

Ting er imidlertid litt annerledes når det kommer til damesko, og siden kvinners føtter vanligvis er smale, vil du sjelden finne noen skoalternativer i skostørrelser for kvinner med en bredde på 4E. Fortsett å lese denne guiden mens jeg avdekker alt du trenger å vite og forstå om skostørrelser.

Hva menes med 4E i sko?

What Does 4E Mean in Shoes?

De fleste merker bruker ett av de to målesystemene: det ordbaserte systemet eller bokstavsystemet. 4E tilhører bokstavsystemet der bokstaver brukes til å definere bredden på en sko.

Når vi snakker om sko og bokstaven E vurderes, er de to mest brukte termene i E-bokstavområdet 2E og 4E. I skostørrelsestabellen for menn betyr 4E noe som er ekstra bredt. 

Mens 2E for menn anses som bred, klassifiseres størrelser som 4E eller sko med bredere bredder som ekstra brede. Dette er hovedsakelig fordi brede størrelser av sko er fremhevet ved hjelp av en rekke forskjellige forkortelser, setninger og notasjoner, akkurat som denne.

Når flere E-er legges til, blir den totale bredden på en sko større. Det samme konseptet gjelder også for de andre brevene, som jeg skal dekke senere.

Når du vurderer damesko, er ting litt annerledes. Siden 2E eller bredere sko allerede representerer ekstra brede bredder, vil du sjelden komme over skoalternativer med en bredde på 4E eller mer.

Det eneste unntaket som gjelder her er sko som er laget med en bredde på 10E eller mer, som er standardstørrelsen for personer som er diabetikere.

2E vs. 4E: Hva er forskjellen?

Vanligvis er forskjellen i skobredde mellom størrelsene 2E og 4E ikke så stor. I det minste kan du forvente å finne en forskjell på rundt 1/2-tommers mellom 2E og 4E.

På samme måte vil de andre bokstavene i listen som 2A, B og D også ha innvirkning. Likevel kan du observere en breddeforskjell på 3/8-tommers mellom 6E og 4E.

Vanligvis kan den mest synlige forskjellen mellom breddene finnes på fotballen, sammen med en liten forskjell i bredden mellom skoens hæl og spiss.

Hvilke typer skostørrelser med bred bredde kan jeg finne?

What Does 4E Mean in Shoes?

Brede skostørrelser blir ofte forklart ved bruk av ulike terminologier, noe som kan være helt forvirrende hvis du mangler bevissthet. For eksempel er det én ting å forstå størrelser når de er skrevet med ord (dvs.e, normal, medium, bred eller ekstra bred).

Men noen ganger når du ser bokstaver som A, B, D, E., etc., eller til og med en kombinasjon av tall og bokstaver som 2A eller 4E, det kan være ganske utfordrende.

Sko som har brede bredder er akkurat som dine standardsko, bortsett fra at de kommer med en litt større forfot og en mer romslig tåboks for å gi plass til personer med brede føtter.

Dette er fordi selv om personer med bredere føtter har en hælbredde som kan sammenlignes med smale føtter, har de generelt mye bredere tær og en mer ekspansiv forfot.

I tillegg, siden bredere føtter også har høyere buer, kan fottøy med bred bredde til og med ha mer dybde.

En dyptgående forklaring av skobredder 

For å forstå 4E bedre, er det viktig å ha en dyp forståelse av de forskjellige skobreddene. Akkurat som mennesker kommer i forskjellige størrelser, former og hud- og kroppstyper, så gjør føttene våre det.

Derfor er den eneste måten skoselskaper kan imøtekomme forskjellene i fotstørrelser på å produsere sko i et stort utvalg av lengder og bredder for å sikre en sikker, komfortabel og enkel passform for alle fottyper.

Vanligvis kan breddemålesystemet forklares effektivt ved bruk av en bokstavkode som varierer fra smal til ekstra bred. Når det er sagt, her er en sammenligning av de forskjellige skostørrelsene når det gjelder bredde forklart med bokstaver.

  • A/2A/4A-bredder (størrelse: liten/minst)

  • Denne størrelsen gjelder vanligvis for damesko, og alle sko under A-breddedelen kan klassifiseres som enten smale eller for smale, avhengig av størrelsen. A-breddeskoene er de minste i størrelse.

    Tilsvarende indikerer bokstaven A i herresko at skoen er ekstra smal. Når du stadig legger til flere A-er, blir skoene smalere i størrelse. Så mens A og 2A er klassifisert som smale, indikerer en breddestørrelse på 4A ekstra smale sko.

  • B-bredder (Størrelse: Medium)

  • Den mest brukte og generelt anvendelige bokstavstørrelsen for kvinner når det gjelder skobredde er B, da den klassifiserer skoen med vanlig bredde.

    Med andre ord kan disse skoene refereres til som normale, standard eller medium. Når det gjelder herresko, anses B-breddeskoene fortsatt for å være smale.

  • D-bredder (størrelse: stor)

  • For menn anses sko med D-bredder som mer av en vanlig størrelse. Dessuten er en størrelse D standardbredden for et stort utvalg av merker.

    Med andre ord kan disse skoene refereres til som standard, normal eller medium for menn. Når det gjelder damesko, vil sko med D-bredde være ideelle for de som har brede føtter.

  • E/2E/4E-bredder (Størrelse: Super Large)

  • 2E og 4E er ofte brukte størrelser for personer som har superstore eller brede føtter. Jo større antall E-er, desto større er bredden på skoen. For menn indikerer størrelse 2E en bred sko, mens 4E indikerer en ekstra bred sko. På den annen side indikerer 2E eller noe større ekstra bredde for kvinner.

    Hvordan finne ut om du trenger sko med bred bredde

    Du gikk til en butikk og fant det perfekte paret sko som matcher din stil og smak, bare for å finne ut at selv om de passer perfekt i lengderetningen, er de faktisk ganske trange fra sidene.

    Hvis du har vært i en lignende situasjon, er det ganske tydelig at du kanskje trenger sko med bredere bredde. Det vanligste folk gjør i scenarier som disse er å velge en lengre skolengde.

    Selv om dette gir litt ekstra vidde, vil skoene dine fortsatt føles klønete, med ekstra plass i enten tåboksen eller hælen.

    Du vil kanskje unngå å være i denne situasjonen, da dette kan endre gangarten din, resultere i blemmer eller gnagsår, eller til og med få deg til å snuble eller falle. Derfor er den best mulige løsningen å finne sko som passer nøyaktig.

    Finne den perfekte passformen

    Her er noen viktige tips du må huske på når du kjøper ekstra brede eller 4E-sko.

    Mål føttene dine

    Når du kjøper 4E-sko, er det viktig å prioritere passformen. Føttene våre er bundet til å endre form og/eller størrelse over tid. For å sikre nøyaktighet er det viktig å måle føttene dine, spesielt før du investerer i 4E-sko.

    En av de mest effektive måtene å sjekke bredden på foten din er å bruke Brannock-enheten, som er et ideelt verktøy for å måle føtter. Men til tross for at den er den mest brukte enheten for å måle lengden på foten, har den også en skyveknapp for å måle bredden.

    Prøv før du kjøper

    Til tross for den moderne bekvemmeligheten man kan få fra digital shopping, er å besøke en tradisjonell murstein-og-mørtel-butikk alltid den beste veien videre når det gjelder sko.

    På denne måten kan du prøve skoene og finne ut om de passer mer effektivt, samt observere tegn på trykk eller ubehag.

    Konsulter en fotterapeut eller spesialist

    Til syvende og sist er det beste alternativet å konsultere en fottøyspesialist eller fotterapeut for å gi skreddersydde anbefalinger hvis du har en spesifikk medisinsk tilstand.

    Hvem kan dra nytte av 4E-sko?

    Nå som du vet hva 4E betyr i sko, må du tenke på hvem som kan dra mest nytte av disse skoene med ekstra bred bredde. Svaret er: det er mange som kan.

  • Mennesker med medisinske tilstander

  • Enkelte medisinske problemer og fotproblemer som leddgikt, plantar fasciitt, ​​diabetes, etc., kan gjøre det utrolig vanskelig å finne passende sko.

    Heldigvis, siden de er ekstra brede, er 4E-sko effektivt i stand til å lette trykkpunkter, passe i ortotiske fester og støtte tilstrekkelig fotjustering.

  • Idrettsutøvere

  • Alle fra basketballentusiaster til løpere vil til syvende og sist måtte investere i sko som gir dem tilstrekkelig plass til at føttene deres naturlig kan leke under sport og fysiske aktiviteter.

    4E ekstra brede sko er romslige nok til å imøtekomme smidige bevegelser under sport uten å hemme utøvernes ytelse eller komfort.

  • Folk med brede føtter

  • De fleste har naturlig brede føtter, som enten kan være genetiske eller av andre årsaker. Disse ekstra brede skoene kan passe for personer med bredere føtter som krever plass i tåboksen og hælområdet, uten å gå på kompromiss med støtte, komfort eller stil.

    Avslutt: Trenger jeg virkelig 4E-sko?

    Det er nok å si at hvis skoene du bruker er av vanlig bredde, men fortsatt føles litt stramme i det øvre området, kan du sannsynligvis gjøre det bedre med noen sko med bred bredde. I slike tilfeller må du kanskje bytte til E eller 2E brede sko, avhengig av din nåværende størrelse.

    Eller hvis du bruker middels brede sko, men likevel merker at føttene dine søler over alt, er det kanskje et tegn på at du må bytte til 4E (ekstra brede) sko. Likevel er det viktig å vite at den eneste måten å finne din sanne breddestørrelse på er å prøve den ut først fordi bredden har en tendens til å variere fra et merke til et annet.

    Tilbake til bloggen

    Legg igjen en kommentar

    Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

    Pete Oliveri

    CEO / FORFATTER av Freaky Shoes®

    Møt Pete Oliveri, den kreative kraften og drivende visjonæren bak Freaky Shoes. Pete, innfødt i New Jersey, er en dyktig amerikansk kunstner dedikert over 20 år til forbrukerproduktindustrien, og etterlater seg et uutslettelig preg på forskjellige domener som grafisk design og emballasjedesign, illustrasjon og produktutvikling. Hans ekstraordinære talent har gitt ham utmerkelser, inkludert den prestisjetunge Bio Comics Award for hans eksepsjonelle utviklingsarbeid for tegneserieinnhold. Imidlertid ligger Petes ultimate prestasjon i hans rolle som grunnlegger, administrerende direktør og kreative geni av Freaky Shoes.

    • Custom Wedding Shoes: A Unique Touch to Your Special Day

      Custom Wedding Shoes: A Unique Touch to Your Sp...

        Weddings are special, which is why you should not settle for ordinary shoes. Buying custom shoes for this occasion is now a trend and celebrities are now wearing them...

      Custom Wedding Shoes: A Unique Touch to Your Sp...

        Weddings are special, which is why you should not settle for ordinary shoes. Buying custom shoes for this occasion is now a trend and celebrities are now wearing them...

    • What Does “Reps” Mean In Shoes?

      Hva betyr "Reps" i sko?

      Spesielt skoindustrien er ganske omfattende og mangefasettert, og derfor kan man komme over en mengde distinkte termer og sjargong. Selv om du kanskje er kjent med flere terminologier allerede, er...

      Hva betyr "Reps" i sko?

      Spesielt skoindustrien er ganske omfattende og mangefasettert, og derfor kan man komme over en mengde distinkte termer og sjargong. Selv om du kanskje er kjent med flere terminologier allerede, er...

    • What Does EP Mean in Shoes?

      Hva betyr EP i sko?

      Hvis du er ny til å handle sko som meg, vil du bli overrasket over å se hvor mange forkortelser og termer som finnes i skoverdenen. Akkurat som det, et...

      Hva betyr EP i sko?

      Hvis du er ny til å handle sko som meg, vil du bli overrasket over å se hvor mange forkortelser og termer som finnes i skoverdenen. Akkurat som det, et...

    1 av 3
    Design en sko
    RT5 Rask
    $399.95 $115.00
    FS4 Quick
    $389.95 $100.00
    BOUNCE Quick
    $389.95 $100.00
    EVOLUTION Quick
    $399.95 $115.00
    LOWRIDER Quick
    $389.95 $100.00